Madenci Şehit Ailelerinin Çocukları ve öğrenciler diş sağlığımdan geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

diş sağlığı_1paylaşan: f1044332179
0

 

 

İzmir Estetik Diş Akademisi Derneği ile Soma Kaymakamlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa Diş Hekimleri Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası işbirliği ile ilçemiz Atatürk İlkokulunda şehit olan madenci çocuklarına ve Atatürk İlkokulunda eğitim gören öğrencilere 23 kişilik Diş Hekimi ekibi tarafından Ağız ve Diş Bakımı Eğitimi ve Tedavisi yapıldı.

      Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Ayşegül Demirağa, “İzmir Estetik Diş Akademisi Derneği olarak Türkiye’de her zaman sosyal sorumluluk projesine çok önem verdik. Soma’daki Mayıs ayında meydana gelen facia ile birlikte Soma’daki çocuklara bu hizmeti götürmeyi hedefledik. Ve bununla ilgili çalışmalarımız kurgularımız hazırlandıktan sonra buradaki Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü bize son derece yardımcı oldu. Bu görevi gönüllerimizi ortaya koyarak üstlendik. Burada bizimle birlikte İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bütün imkanlarını buraya klinikler kurarak buranın bütün öğrencilerine  ki, bu öğrenciler bu hizmeti almak ihtiyacında olanlar ağız diş sağlığının daha ileri boyutlara ulaşması gereken çocuklar ve şehit ailelerinin çocukları 400 çocuk diye planladık. Bugün bu çocuklar için buradayız.İşimiz ne zaman biterse, o zamana kadar çalışacağız. Burada biz bu çocukların ağız diş sağlığının n seviyesini yükselttiğimiz zaman ve onlara bilinçli bir fırçalama eğitimi, ağız bakım eğitimi verdiğimiz zaman aileleri de bilinçlenecek, arkadaşları da bilinçlenecek. Yarın böbür gün bu çocuklar geleceğin anne v babaları. Ve bu anne ve babalar çocuklarını da bu şekilde eğitecekler. Çocukların aynı zamanda diş hekimlerinden korkmamalarını sağlıyoruz. Burada çocukları eğlendirerek diş hekimine gelmelerini sağlıyoruz. 23 kişilik Diş Hekimi ekibi gerçekten çocuklara hitap ederek, bir gün geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

   Ege Ağız Diş Sağlığı Diş Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Diş Hekimi Ertuğrul Sabah, “Her derneğin lokomotif çalışmaları vardır.Bizim de bir tanesi ulaşamayana ulaş. Yani Diş Hekimliği hizmetlerine ulaşamayan çocuklarımıza ulaşmak. Şöyle çalışıyoruz; zihinsel engelli çocuk veya başka bir engelli çocuk Türkiye’nin neresinde var ise, ulaşılmıyorsa biz ulaşmaya çalışıyoruz.Ulaşmayana ulaş bir de yalnız değilsiniz. Bize ihtiyacı olan Türkiye’de kim varsa, nere de varsa çağırsınlar koşup gelelim.Ama sisteme ulaşamayan çocukların yanında ister zihinsel engelli, ister köy çocuğu öğrencisi biz varız. Koşmaya devam ediyoruz” dedi. 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yırca köylüleri Danıştay Kararına SevindiÖnceki Haber

Yırca köylüleri Danıştay Kararına Sevi...

Yırca köyü tel örgüleri söktüSonraki Haber

Yırca köyü tel örgüleri söktü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar