Okulun Depren Riski Yoktur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okulun Depren Riski Yoktur
Soma Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Deprem Riski Yoktur
Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasından paylaşılan “ sıva çatlağı fotoğrafları” ile Sosyal medyadaki bilgi kirliliği, paylaşılan resimlerle yaratılmaya çalışılan algı vatandaşların, eğitimcilerin ve velilerin tepkisine neden oldu. 
Soma Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının dış cephesinde görülen çatlaklarla ilgili okulun Resmi İnternet Sitesinden açıklama yayımlandı.
Çeşitli sosyal medya hesaplarından depremle bağlantılıymış algısı yaratılarak paylaşılan fotoğraflar nedeniyle özellikle okul öğrenci ve velileri ile Soma kamuoyunda endişeye neden olmuştu.
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, beraberindeki yetkili ve uzmanlarla okula gelerek gerekli incelemelerde bulundu.
Yapılan ilk incelemelerin ardından yapılan resmi açıklama yüreklere su serpti. 
Yapılan açıklamada fotoğraflardaki çatlakların sıva aşınması olduğu ve ana taşıyıcı sistemlerde hiçbir çatlağın olmadığı belirtildi.
Okulun resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bölgemizde son günlerde sıklıkla yaşanan depremler ile ilgili olarak Kaymakamımız Ahmet Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil can ile Soma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli inşaat mühendisleri  Ebru Zülfikaroğlu Ve Hüseyin Kocaayan incelemelerde bulunmuştur. Yapılan inceleme ve değerlendirmelerde binanın 2000 yılında inşaa edildiğini ve 2001 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açıldığı belirtilerek; projenin tip proje olduğu dolayısıyla inşaat tekniği bakımından bağımsız binalardan oluştuğu, sosyal medyada yer alan görüntülerin incelendiğinde taşıyıcı sistemlerde çatlakların olmadığı, görsellerdeki sıvaların aşındığı gözlemlenmiştir. Eğitim Öğretimi aksatacak herhangi bir olumsuz durumun olmadığı görülmüştür. Kaymakamımız ve  beraberindeki heyet yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda okulumuzun depremsellik yönünden ilk tespitlerine göre hasar alan bir durumda olmadığını belirtmişlerdir.”
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Madencilerden Eynez İşçisi Tazminat Bodrosunu İmzaladıÖnceki Haber

Madencilerden Eynez İşçisi Tazminat Bod...

Diyanet Çalışanları Bakın Nerede Kooperatif KurmuşlarSonraki Haber

Diyanet Çalışanları Bakın Nerede Koopera...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar