ÖZGÜR ÖZEL CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

ÖZGÜR ÖZEL CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na Yapılan Saldırıya İlişkin Basın Açıklaması

///

Değerli Basın Mensupları;

Bugün, yerel seçimlerden sonraki Partimizin ilk Grup Toplantısında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na fiziki bir saldırıda bulunulmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Bugün yaşananlar Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanımıza atılmış bir yumruk olmanın ötesinde Türkiye Cumhuriyetinin demokrasisine ve çok partili rejime savrulmuş bir yumruktur.

Canımızı acıtan liderimizin aldığı fiziki darbeden çok demokrasiye, parlamenter siyasete ve demokrasilerin olmazsa olmazı muhalefete yapılan saldırı olmuştur. Saldırıyı yapanın kimliği bellidir ama bu saldırının alelade bir saldırı olmadığı, farklı hesapları içerdiği de bilinmelidir.  Bu yüzden saldırganın arkasındaki gerçek güç ve niyet derhal ortaya çıkartılmalıdır. Kamuoyundaki saldırganın kimliğine yönelik spekülasyonlar, yanıltıcı, yönlendirici ve hedef saptırıcı bilgi kirliliğinin önüne geçilmeli ve devlet kurumları jet hızıyla bu konuda bir açıklama yapmalıdır. Bu konudaki esas sorumluluk yürütmede yani hükümettedir ve konu aydınlığa kavuşmadığı sürece de yumruğun acısı her geçen gün artacaktır.

Değerli Basın Mensupları;

Kendinden olmayan herkesi ötekileştiren, kendisine muhalefet eden herkesi susturmaya çalışan, muhalefeti demokrasi gereği değil, iktidarın baş belası olarak gören Recep Tayyip Erdoğan kullandığı dil ile siyasi iklimi her geçen gün biraz daha zora sokmakta ve ortamı germektedir. Söylemleri ile hakareti siyasi üslup haline getiren, muhalefetten bahsederken kullandığı niteleme sıfatlarının her birinde nefret barından bu dil ve anlayış bir an önce terk edilmelidir. Çünkü; bugün adeta muhalefete karşı sürekli kullanılan bu iktidar söylemini dinleyen ve savunan herkes yumruklarını sıkar hale gelmiştir ve bu söylem bir süre sonra ülkenin ana muhalefet partisinin liderine yapılan yumruklu saldırıda olduğu gibi kuvveden file dönebilmektedir. Bu ayrıştırıcı, gizli şiddet ve açık nefret içeren dil ile oluşan gergin ortamın vardığı nokta işte budur.

Ancak bilinmelidir ki, tıpkı geçmişte de yaşadığımız hain saldırılarda olduğu gibi bugün de korkmuyoruz ve yılmayacağız. Bu gergin söylem ve anlayışa karşı her zaman doğru bildiğimiz yönde; birleştirici, bütünleştirici söylemimizi devam ettirecek ve yumrukların değil, fikirlerin konuştuğu bir siyaseti hep birlikte inşa edeceğiz.

Saygılarımla,

Özgür Özel

CHP Manisa Milletvekili

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik Kazası 1 ÖlüÖnceki Haber

Trafik Kazası 1 Ölü

 Başkan Ergün’den Karaçoban’a Tebrik ZiyaretiSonraki Haber

Başkan Ergün’den Karaçoban’a Tebrik Ziy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar