REKLAMLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

 

              Günlük hayatımızın her alanında olduğu gibi Siyasetinde ahlak ve maneviyat üzerine dizayn edilmesi gerekmektedir. Milli Görüş hareketinin 1969 yılında ilk sloganı “Önce Ahlak ve Maneviyat” tır. Biz yaptığımız siyaseti de “zafere giden yolda her şey mubahtır” anlayışı ile yapmamaktayız. Soma’mızda yerel seçim çalışması içerisinde siyasi partilerimizin tamamının bu ilkeler içerisinde özveri ile çalıştığını yoğun bir gayret ve hizmet aşkı içerisinde olduklarını görmekteyiz. Bizim dile getirdiğimiz bir husus vardı. 10.02.2014 tarihinde basın bildirisinde seçim takviminin başladığı tarih olan 02.01.2014 tarihi itibari ile belediyelerin reklam veremeyeceğini, başkanın resminin kamu araçlarına yerleştirilemeyeceğini bunun seçim yasakları arasında olduğunu dile getirdik. Bu açıklamalarımız sonrasında Soma Belediyesinin adım atmaması sebebi ile 14.02.2014 tarihinde Soma Kaymakamlık Makamına belediye reklamlarının kaldırılması hususunda dilekçemizi sunduk. Belediye idaremiz bu itirazlarımız sonrasında Soma Belediyesinin kullanmış olduğu Çöp Toplama Kamyonları üzerindeki başkana ait olan resimleri kaldırmıştır. Zaten Sayın başkanımızın çöp kamyonu üzerinde resminin olmasını biz de Soma haklıda yakıştıramamıştır.

               14.02.2014 tarihli itirazımız neticesinde Soma Kaymakamlık Makamı 19.02.2014 tarihli kararını tarafımıza ve Soma Belediye Başkanlığına tebliğ etmişlerdir. Kararda yer alan kısım şu şekildedir.

            “… Ayrıca Yüksek Seçim Kurulunun 350 nolu kararında 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerde aday olan mevcut belediye başkanlarının hizmet ve projelerine ait görüntüler ile hizmet ve projelerinin tanıtımına yönelik afişlerin propaganda yasakları kapsamında değerlendirildiğinden mevcut afiş ve pankartların kaldırılması gerektiğine;”

            Belirttiğimiz kararın uygulaması Soma Belediye Başkanlığına aittir. Uygulanması içinde Belediye idaresine 19.02.2014 tarihinde tebliğ edilmiştir. Belediye başkanımız aday olduğu partinin bütçesinden proje tanıtımı yapabilir mesela Adalet Bakanlığı tarafından yapılan Adliye Sarayı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Hastane binalarımızın reklamını ilgili Bakanlıkların bütçesinden karşılayabilirsiniz. Burada bizce önemli olan husus şudur, şimdi kaldırılacak olan belediye reklamlarının reklam ücretleri, afiş ücretleri kim tarafından karşılanacaktır. Aslında ortada kamu zararı da söz konusudur. 

           Ayrıca 5 Aralık 2013 tarih 28842 sayılı Resmi Gazete de yer alan 554 sayılı Yüksek Seçim Kurulunun 1-F maddesi

F) Propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtımı;

“Ancak; siyasi partiler ve adayların, yukarıda sayılanlar dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmalarının, dağıttırmalarının veya bunları üçüncü kişiler ya da kurum ve kuruluşlar aracı kılınmak suretiyle dağıtılmasının yasak olduğuna (298/57-1),” hüküm altına alınmıştır. Seçim çalışmaları içerisinde aday tanıtıcı kalem, anahtarlık, Pazar filesi, saat hatta bu mevsimde şapka dağıtmak hem lüzumsuz hem de yasaktır.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun 152 . maddesi haksız oy temini ile alakalı olup oy temini için menfaat sağlamak mesela gıda yardımı vermek, para dağıtmak bu kanun kapsamında suç kabul edilmiş ve 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörmüştür. Yukarda yazılı para, menfaat, vait veya hizmetleri kabul eden seçmen dahi aynı ceza ile cezalandırılır. Eğer bu hususta da bir çalışma içerisinde iseler kendilerini aramızda ki dostluk sebebi ile uyarmak isterim.

Sayın başkanın izah ettiğimiz hususlarda hukuki yardım almasını mevzuatları incelemesini, partisindeki hukukçularına da danışmasını tavsiye ederiz.

 

                                                                  Av. Egemen Bülent TÜRKMEN

                                                                   Saadet Partisi Soma Belediye     

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 3 LİDER MANİSAYI İSTİYOR VE MANİSAYA GELİYORÖnceki Haber

3 LİDER MANİSAYI İSTİYOR VE MANİSAYA G...

Çalıştılar Patron Gitti Paralarını AlamadılarSonraki Haber

Çalıştılar Patron Gitti Paralarını Alam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar