Seçilen Belediye Başkanı rozetini seçimin bittiği gün yakasından çıkarmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

SAYIN ERGENE YE 30 MART SEÇİMLERİNDEN SONRA OYNAMASI  İÇİN MAKET BELEDİYE BİNASI SİPARİŞİ VERECEĞİM,HER TARAFI BİLBORD LARLA DOLU…

 

                     Değerli Soma lılar….

 

        Seçimlere çok az bir zaman kala DSP den adaylığımın söz konusu olması ve hemen akabinde 10 gün içerisinde DSP den bu partiye gönül vermiş değerli Soma lı seçmenlerin oyları ile seçilmiş iki arkadaşımın istifası ve birisinin CHP ye ye katılımıyla ilgili basında çıkan yazılar okunduğun da, maksatlı bir şekilde   vurgulanmaya çalışılanın, bu istifaların şahsıma tepki olarak yapılmış istifalar gibi gösterilme gayretidir. Oysa her iki arkadaşımızın da basın açıklamaları okunduğunda böyle bir ifadeleri bulunmamaktadır. “DSP DE SULAR DURULMUYOR” gibi atılan başlıkların bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum... Sayın Şule Doğan hanımı şahsen tanıma dışında hiçbir ortamda beraber olmadığımız gibi kendisi ile merhabam dahi yoktur. Hanımefendinin açıklaması Soma halkı tarafından olumlu ya da olumsuz kısımları ile değerlendirilmiştir. Kendine methiyeler düzenleri bu toplum hiçbir zaman dikkate almamış almayacaktır da. Önemli olan halkın bu 5 yılda bu şahısların ne yaptığı Soma da hangi sorunun çözümüne katkıda bulunduğu ile ilgili düşünceleridir.

      Özellikle değerli arkadaşım Melih Emran bir hafta önce  ofisime ziyaretime  geldiğinde CHP ye geçme kararını benim adaylığımla ilgili gelişmelerden 15 gün önce verdiğini şahsıma bizzat söylemiştir. Sayın Melih Emran  E.L.İ işletmesinde beraber çalıştığım dostum arkadaşımdır. Bu  arkadaşımızın  başka bir partide   siyaset yapma kararını saygı ile karşılamak gerekir. Bu onun kişisel tercihidir. Gazete beyanına göre sayın Emran “ hiçbir beklentisi olmaksızın CHP saflarına geçtiğini” söylemektedir. Bende bu arkadaşımızın gönülden bu demeci verdiği kanaatindeyim. Zaten çok kısa süre sonra meclis üyelikleri ilçe seçim kuruluna verildiğinde kimin nerede ne şekilde yer aldığını kamu oyu görecektir. Daha öncede belirttiğim gibi  bu kararları saygı ile karşılıyor, ancak bu saygının  AKP MHP DYP CHP ve diğer partilerden DSP ye geçen arkadaşlarımıza da gösterilmesini bekliyoruz. Bunlar demokrasinin gereği olan şeylerdir . Örnekleri Türkiye de ve tüm Dünya da görülmektedir. Amaç Soma ya hizmet etmek, çarpık ve yandaş düzene bu seçimde artık son vermektir.

 Soma lı yıllardır aynı kişilerin elinden her ne hikmetse bir türlü alınamayan şüphe çekiçi ihalelerden, AKP ye üye olmadan iş imkanlarından faydalanamamaktan bıkmıştır.

Dikkatle incelerseniz Soma meclısın 06-03-2012 da aldığı karar ve yaptığı uygulama son derece ilgi çekici ve manidardır..

 

 

YAKIN VE YANDAŞLARIN LİSTESİDİR :

1 - Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin yeğeni
Asuman Ergene Doğan 

2 - Soma Belediyesi Başkan Danışmanı 
AKP'li Necati Güllü'nün oğlu Haydar Güllü

3 - Soma Belediyesi Yazı İşleri Müdürü
Sayın Mustafa Şahin'in Küçük oğlu Ömer Şahin
Ve büyük oğlunu eşi yani gelini Gülşah Şahin 

4 - Soma Belediyesi Fen İşleri Müdürü
Sayın İzzet Akça'nın kızı Kansu Akça 

5 - Soma Belediyesi AKP Belediye Meclis Üyesi
Sayın Mustafa Atasoy'un damadı Ahmet Candan 

6 - Eski SEAŞ Genel Müdürü
Sayın Halil Çıtak'ın kızı Beyza Akbay 

7 - Soma Belediyesi İmar İşlerinde çalışan Mimar
Sayın Nesrin Çıraklı'nın yeğeni Ersin Bülbül

Bunları çoğaltmak mümkündür ama bir örnek bile kararın uygulanmadığının açık göstergesidir.

 

Seçilen  Belediye Başkanı rozetini seçimin bittiği gün yakasından  çıkarmalı herkesin tüm Soma nın başkanı olmalıdır. Bu benim ve ekibimin üzerinde durduğu en önemli hususların başında gelmektedir. Soma da yaşamayan bir çok kişinin milletvekili bakan  vs yandaşların  torpilli şüpheli kura çekimleri ile kamudaki  iş imkanlarından faydalanması soma gençliğini isyanın içerisine sürüklemektedir.

Tarlası cebren elinden alınan maden sahalarındaki köylü gencimizin her seçim öncesi koşulsuz işe alınacaksınız sözleri maalesef bu dönemde de askıda kalmış hayaller yine bir  seçim sonrasına bırakılmıştır. Bu değerli gençlerimiz artık hesap sormalı bu yalan siyasete ve siyasetçilerine dur demelidir. Sayın ergenenin geçen seçim beyannamesinde söz ettiği seracılık ,tekstil ,organize sanayi bölgesinden yani söz verilen alternatif iş sahalarından ne yazık ki eser yoktur.

İşsizlik girdabında  Soma lı gencimiz çaresizdir,sahipsizdir..

Özel sektör patronları ise AKP döneminde yanlı tutumları ile diğer siyasi parti mensuplarının tepkisini çekmektedir. Özel sektör de çalışan işçi kardeşim perişandır. Yerin yüzlerce metre altında can siper hane ekmeklerini kazanmak, sıklıkla canlarına mal olan kazalarla karşılaşmaktadır.. Bunların sebebi gerekli iş güvenlik tedbirlerinin alınmamasıdır.

Özel sektörde çalışan işçimiz gerekli ücreti alamadığı gibi malesef sendikalar tarafından gerekli şekilde korunamamaktadır. Sendika yöneticilerine de  da hak vermek lazım!!! Artık sendika yöneticileri  özel sektör patronlarının gizli odalarda önceden hazırlanmış ve işçiye baskı ile kullandırılmış oyları ile seçilmektedir. .Aleyhte oy kullanan ertesi gün kendini kapı önünde bulmakta ve bu çaresizliği yaşamamak için boyun eğmektedir. Zorla AKP mitinglerine taşınalar Soma kamu oyunca bilinmektedir. İşçinin emeğini alın terini tüm sosyal haklarını savunamayanların durumu da tartışılması gereken başka bir konudur. Bu koltukları işgal edenlerin vebali vardır.

    Sonuç olarak o kadar paylaşılacak konu var ki  bunları Soma kamu oyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Soma da doğmuş  büyümüş kirli havasını solumuş, tozunu toprağını yutmuş, çamuruna basmış, tüm mahalle  ve sokaklarındaki sıkıntıyı, beldeler ve köylerdeki sorunları bilen, esnafın halini bir esnaf olarak yakından izleyen, köylünün, işçinin, emeklinin dul ve yetimin, gencin, eli öpülesi anaların, yaşlının ,engelli ve mağdurun ne beklediğini bilmekteyiz.

Geçen seçimde vaat de bulunduğum karaman lı mahallesi ıslah çalışması, teleferik ve ilim ışıktır tepesine  Belediye sosyal tesisi  yapma projemin ve geçen seçim beyannamemde olan   bir çok projemin bazı partilerce bugün seçim beyannamesine girmesi beni fazlasıyla memnun etmektedir.

Soma lı artık erzak torbalarına, içinde ne olduğu bilinmeyen paketlere, panolara asılmış sanal hizmet afişlerine, seçime çeyrek kala atılan düzmece temellere, sadece belediye imkanlarından yandaş partililerin faydalanmasına  kanmayacaktır, kanmamalıdır. Bu taktik ömrünü yitirmiştir. Boş vaatlerle Soma nın 10 yılı geçmiş Soma da mevcut belediye yönetiminden ve hizmetsizlikten büyük çoğunluk  şikayetçidir.

Bugün biz yaptık dedikleri toplu konut, hastane, okul, çevre yolu gibi hizmetlerle belediyenin uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bunlar genel idarenin hizmetleridir. Vatandaşa bunları biz yaptık demek somalı ya karşı büyük saygısızlıktır. Somalı seçim beyannamesinde verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğine bakmakta maketlere, artık kanmamaktadır.

Belediye den ihale alan yandaş firmalar, özel sektördeki yaşananlar ,hastanelerde maalesef bulunamayan uzman doktorlar, yandaşları kazanamadığı için defalarca Soma belediyesi tarafından iptal edilen ihalelerle ilgili (TEMİZLİK ,OTOPARK ,ALT YAPI ,SICAK SU İSHALE HATLARI,GEREKSİZ MAKAM  ARAÇLARI , İMARI UYDURULMUŞ İKİZ KULELER,ALEL ACELE YEŞİL ALAN VASFI KALDIRILAN ARSALAR ,BELEDİYE HİZMET BİNASI ,DEFALARCA SÖKÜLÜP TEKRAR YENİSİ DÖŞENEN BORDÜR KİLİT PARKE ÇALIŞMALARI,İSTASYON CADDESİNİN BİTMEK BİLMEYEN ÇALIŞMALARI,BELEDİYE İMKANLARINI SİYASETİ İKBAL UĞRUNA KULLANMAK  VS.) görüşlerimi bilgi ve belgeleri Soma halkıyla her yerde  konuşmaya devam edeceğim.

Bizim kapımızda gönlümüzde soma halkına 5 yıl boyunca acık olacaktır.  Hesap sorulması gerekiyor ki bu hesabı soracak yürek bizde dünde vardı bugünde vardır. Çağdaş, sosyal, kültürel ,katılımcı, tarafsız, şeffaf yandaş değil vatandaşın hizmetinde olacak bir belediye anlayışı için bu kez akp ye MAKET BELEDİYECİLİĞİNE SON  demeliyiz.

                            Soma halkına saygılarımla arz ederım.

                                                                                      Ünsal UZUNYILMAZ.

                                                                       DSP SOMA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YANDAŞ BELEDİYECİLİKTEN AKRABA BELEDİYECİLİĞİNE Önceki Haber

YANDAŞ BELEDİYECİLİKTEN AKRABA BELEDİYEC...

Tahtacılar Derneği 3. Düzenlenen etkinlikleri yapıldı.Sonraki Haber

Tahtacılar Derneği 3. Düzenlenen etkinli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar