Soma Belediye Başkanı İnsan Hakları Açıklamasında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
. Suriye'de yaşanan sadece insan hakları ihlali değildir, gözlerimizin önünde en acımasız şekilde insanlık katledilmektedir. Bu partimizin ilkelerinden biridir. Partimizin ismindeki adalet ve kalkınma kelimeleri de insanın onurlu bir varlık olarak yaşamasına bir atıftır.

Soma Belediye Başkanı  Hasan  Ergene , İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 10 Aralık 1948'deBirleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunca kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, yüzlerce yıl süren büyük mücadelenin sonucunda ulaşılan, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden, insanlık tarihi açısından önemli bir belge olduğunu belirtti.

Beyannamenin tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları ilkelerini yansıttığına dikkatini çekti   İnsanlık suçu işleyenlerin, yargılanabileceği mahkemelerin kurulduğunu aktardı. AK Parti iktidarının insan hak ve özgürlüklerini bir davranış biçimi haline getirmek ve bu sayede insan hakları ihlallerini ortadan kaldırmak için en büyük yatırımı demokrasi ve insana yaptığını anlatan ERGENE , “AK Parti olarak kuruluşlarından itibaren parti programında hedeflediklerimizi, adım adım hayata geçirme gayretinde olduk. AK Parti iktidarları döneminde, başta anayasa olmak üzere ilgili yasalarda demokratikleşme ve insan haklarının geliştirilmesi alanında önemli değişiklikler yapıldı.. 2011'den beri büyük ve acımasız bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Suriye'de yaşanan sadece insan hakları ihlali değildir, gözlerimizin önünde en acımasız şekilde insanlık katledilmektedir. “Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir. Bu partimizin ilkelerinden biridir. Partimizin ismindeki adalet ve kalkınma kelimeleri de insanın onurlu bir varlık olarak yaşamasına bir atıftır. 

Türkiye’de insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesinin toplumun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ve iyi insan olmak ve daima hakkın, haklının yanında bulunmak ümidiyle tüm  Somalı hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm dünya halklarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum dedi.

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Azeri Soydaşlarımızdan Büyükşehir’e ZiyaretÖnceki Haber

Azeri Soydaşlarımızdan Büyükşehir’e Ziya...

Kırkağaç Terminali Yeni Yüzüyle HizmetteSonraki Haber

Kırkağaç Terminali Yeni Yüzüyle Hizmette

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar