Soma Nakliyeciler Okulu Avrupa Okulları Arasına Girdi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya’ resmini oluşturdum. Poster sloganımızı “Our world in your hands! Save the World!” (“Dünyamız senin elinde! Dünyayı kurtar!”) olarak belirledim. Böylece arka plandaki mozaik ile bir uyum oluşturdum.’’

        Nakliyeciler İlkokulu Öğrencileri Başarıdan Başarıya Koşuyorlar.

Soma Nakliyeciler Okulu Avrupa Okulları Arasına Girdi.

Soma Nakliyeciler Kooperatifi İlkokulu öğrencisi Mert Ali Eroğlu ‘’We Mind Nature Etwinning’’ projesi kapsamında yapılan poster ve resim yarışmasında poster dalında 1. oldu. Melike Dağ ise resim dalında 3. Oldu.

6 Ülkenin katıldığı  29 Okulla yürütülen We Mind Nature etwinning projesi, Romanya İtalya, Arnavutluk, Moldova Ukrayna ve Türkiye’nin olduğu ve Ülkemizden Bahçelievler İstanbul Ticaret Odası Bilim Sanat Merkezi’nin de katılımıyla gerçekleşti.  Yarışmaya Somadan 10 Çocuk İstanbul’dan 20 çocuk Romanya’dan 10 çocuk katıldı. Yarışma ’da amacın İklim değişikliğine dikkat çekmek,  farkındalık oluşturmak olduğu belirtildi. Yarışma İki Oturumdan Oluştu. İlki İngilizce bilgisinin test sınavı, ikincisi ise Climate Change konulu poster ve resim yarışması olup,öğrenciler online olarak Kahoot oynayarak başarılarını sergilediler. Yarışma sonrası yapılan söyleşide Nakliyeciler Kooperatifi İlkokul öğrencisi Mert Ali Eroğlu şunları söyledi.’’Yarışmamızın ilk oturumu İngilizce bilgimizi test eden bir sınavdı. Sınavı online olarak Romanya ile canlı bağlantı şeklinde gerçekleştirdik. Sınav sorularına hızlı ve doğru cevaplar vererek ilk oturumda ikinci oldum. Yarışmanın ikinci oturumunda ‘İklim değişiklikleri ve etkileri’ konulu bir poster yapmamız istendi. Projemin özgün olması için farklı kaynaklardan deprem, sel, yangın, kuraklık gibi konularda 50 fotoğrafı topladım. Bilgisayar uygulamaları yardımıyla mozaik hale getirdim. Mozaik resimler birleşerek ‘kendi ellerimizde yok olan bir Dünya’ resmini oluşturdum. Poster sloganımızı “Our world in your hands! Save the World!” (“Dünyamız senin elinde! Dünyayı kurtar!”) olarak belirledim. Böylece arka plandaki mozaik ile bir uyum oluşturdum.’’ Dedi.

. Projenin 2020-2021 eTwinning Okulu olan yani Avrupa da görünürlüğünü kazanan okulumuzda projelerimiz ve etkinliklerimiz devam etmektedir. Proje Hindistan’da online olarak  toplantıda öğretmenlere tanıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇEVRE YOLU ATATÜRK CADDESİ BAĞLANTI YOLU NE ZAMAN AÇILACAKÖnceki Haber

ÇEVRE YOLU ATATÜRK CADDESİ BAĞLANTI YOLU...

Maden İşçisi Meydanlara İnmeye HazırSonraki Haber

Maden İşçisi Meydanlara İnmeye Hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar