SOMA’DA GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK MECLİSİN GÖREVİDİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

TBMM Sanayi  Komisyonu ile birlikte görevli gittiği  Rusya’dan dönen Hasan ÖREN, Soma’ya gelerek Meclis Araştırma Komisyonunun çalışmalarına katıldı.  

Komisyon üyesi Milletvekilleri çalışmalarının ikinci günü maden işçilerini ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini dinledi. Kaza günü yaşadıklarını anlatan işçiler alınmayan iş güvenliği tedbirleri ile ilgili çok önemli bilgiler verdiler. Çalışma arkadaşlarını kaybetmiş olmanın acısını hala üzerlerinde taşıyan işçilerimiz kaza anını ve yaşadıklarını tüm detaylarıyla Milletvekillerine anlattılar.

         AKP Mitinglerine götürüldüklerinde, gitmiyorum deme şanslarının olmadığını anlatan işçiler,çalışmadıkları halde yevmiyelerini aldıklarını, kendi aracı ile gidenlere “şirket” tarafından araç başına 150 TL ödeme yapıldığını ifade ettiler. Milletvekillerinin hangi mitinglere gittiniz sorusu üzerine, Manisa ve Selendi mitingleri diyen işçiler, Selendi’ye Başbakan gelmedi ki oraya neden gittiniz sorusuna ise, Milletvekili Seçimlerinde aday olan bir AKP Milletvekiline destek için bizi Selendi’ye götürdüler cevabını verdiler.

Hasan Ören yaptığı açıklamada; Soma’lı maden işçilerinin AKP’nin ve maden şirketinin siyasi çıkarları doğrultusunda kullanmalarının doğru olmadığını söyleyerek 1 milyon ton kömür çıkarılacak bir madenden 3,5 milyon ton kömür çıkarmak kazaları kaçınılmaz hale getirmiştir, bilim adamlarının en kolay önlenebilir kaza olarak tanımladıkları bu facianın nedenlerini ve sorumlularını açığa çıkarmak Meclisin görevidir”

Soma’daki ocaklarda iş güvenliği konusunda hiç bir iyileştirme çalışması yapılmadığı halde, işçilere madene inin baskısı yapılması işçileri ölüme göndermektir. Soma’daki tüm madenlerde iş güvenliği tedbirleri tam olarak alınana iş durdurulmalıdır. Ayrıca TKİ’nin özel sektörle yaptığı tüm sözleşmeler feshedilerek bundan sonra Soma kömür ocaklarını devlet işletmelidir. dedi

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asayiş BülteniÖnceki Haber

Asayiş Bülteni

 Ergün, “Kurumlarla işbirliğine her zaman açığızSonraki Haber

Ergün, “Kurumlarla işbirliğine her zama...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar