Türkiye Maden İşçileri Sendikası Mağdurun Yanındadır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sendika adresi vardır, oda Türkiye Maden İşçileri Sendikası’dır. Bunu herkes bilsin. Madenler, altın kömür krom hangi maden olursa olsun bir yerleşim birimine yakındır. Yada o yerleşim biriminin altındadır. Yani bir firma bir maden sahası alırken yöre halkına karşı sorumlukları olduğunu, istihdam konusunda madene yakın köy ve ilçelerin vatandaşları, açılan maden ocaklarında istihdam edilmesi konusunda önceliğe sahip olduğu bilinmelidir. Soma ve Kınık ilçesinde de durum budur. Bu insanlar yıllardır ekip biçtiği tarlalarından ve köylerinden olmuştur. Bu yüzden o insanların toprağını kaybettiği işyerinde çalıştırma zorunluluğu vardır.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak, Genel Merkez Yönetimi ve Soma’da kurulu dört şubemizle birlikte işçilerimizle beraberiz. İlçemizde yaklaşık 11000 maden emekçisi çalışmaktadır. Yaşanılan en ufak sorunda Genel Merkez Yönetimi olarak yanlarındayız. İlgili şubelerimizle birlikte çözüm üretmekteyiz. Daha geçtiğimiz günlerde işçilerimizin işyerinde yaşadıkları ünvan sorununu görüşmek sebebiyle eylem yerine geldik. Şube Başkanımız ve Yönetimi ile birlikte Genel Merkez Yönetimi olarak işçilerimizin sorunlarını dinledik. Karşılıklı görüşme sonrası işçi arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda sorunlarını çözdük ve hiçbiri ekmeğinden olmadan işçilerin işlerinin devamını sağladık.
 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası işçilerimizin hangi sendikaya üye olduğuna bakmaksızın hepsini kendi üyemiz gibi kucaklayıp sorunlara böyle yaklaşmıştır. Türkiye Maden İşçileri Sendikasında işçi ayrımcılığı yoktur. Başka sendikalara üye olan işçi arkadaşlar dahil buna şahit olup bize güvenmişlerdir. Bizler onurlu maden işçi arkadaşlarımızın en iyisini hak ettiğini düşünen bir sendikayız. Bu tür olaylardan nemalanmak isteyenler hüsrana uğramışlardır. Onlar taşerondur. Kime hizmet ettikleri belli olmayan, sendika altında icraat yapan, üye bulma adına her yolu deneyen guruplardır. Soma’da Türkiye Maden İşçileri Sendikaları vardır. 1950’den bu yana Soma’ya değer katan köklü bir Sendika’dır.
Dışarıdan gelip madenlerde hiç çalışmamış insanların kurduğu, bir sendikadır. Böyle bir sendika insanları bölüp nemalanmaya çalışmaktadır. Soma’da bulunan bütün maden emekçilerinin tek bir Sendika adresi vardır, oda Türkiye Maden İşçileri Sendikası’dır. Bunu herkes bilsin. Madenler, altın kömür krom hangi maden olursa olsun bir yerleşim birimine yakındır. Yada o yerleşim biriminin altındadır. Yani bir firma bir maden sahası alırken yöre halkına karşı sorumlukları olduğunu, istihdam konusunda madene yakın köy ve ilçelerin vatandaşları, açılan maden ocaklarında istihdam edilmesi konusunda önceliğe sahip olduğu bilinmelidir. Soma ve Kınık ilçesinde de durum budur. Bu insanlar yıllardır ekip biçtiği tarlalarından ve köylerinden olmuştur. Bu yüzden o insanların toprağını kaybettiği işyerinde çalıştırma zorunluluğu vardır.
 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası bu konuda mağdur olan köylülerin yanındadır. Arazileri kamulaştırmaya uğramış maden sahalarına yakın köylerden daha fazla işçi istihdam edilmesi konusunda işverenlere tavsiyelerde bulunmaya devam edeceğiz. İşyerlerimizin ve şehrimizin huzuru için Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak üzerimize düşen sorumlulukları bu zamana kadar aldık ve bundan sonrada almaya devam edeceğiz.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SOMA OYALANMAKTAN BIKTIÖnceki Haber

SOMA OYALANMAKTAN BIKTI

Soma'da CinayetSonraki Haber

Soma'da Cinayet

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar