AYNI SEÇİM FİLMİ= TEHDİT VE ŞANTAJ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
Değerli Somalılar;
 
İktidar partisinin, özel maden patronlarını ve işçilerini baskıyla, tehdit ve şantajla istediklerini yaptırma, mitinglere getirip götürme filmini yeniden sahneye koyduğunu görüyoruz bu günlerde. Cumartesi günü Manisa’ya gelecek Başbakana yine zorla topladıkları işçilerden bir kalabalık oluşturmaya çalışıyorlar. Geçmiş seçimlerde izlediğimiz film. Adı Tehdit ve Şantaj.
 
Ne yazık ki; maden yöneticilerinin bu konuda yeterli bir direnç ve nötr bir duruş sergileyemediklerini de gözlemliyoruz. İktidar partisine boyun eğmiş durumdalar. Soma Kömürleri ve İmbat madencilikten bize gelen haberler bu yönde. Yeni baretlerin, giysilerin alındığı, otobüslerin, servislerin ayarlandığı, ilave yövmiyelerin teklif edildiği, mitinge gidilmezse daha zor bölümlerde görevlendirilecekleri ve hatta işlerinden olacakları konularında tehdit ve zorlamalarla karşılaştıklarını söylüyor işçi kardeşlerimiz.
 
Bu kez işe yaramayacak emin olun. Zorbalıkla oy alma dönemi bitti. Emeklilik gün sayısını 4000’den 7200’e çıkaran iktidara oy vermeyecek bu kez madenci kardeşlerim. ELİ’ye işçi alımlarında, kuralarda ve kuraların iptal olmasıyla sonlanan süreçte pek çok rezaleti Somalılara yaşatan,kamulaştırma mağduru köylülerimizi yok sayan, Uyar madencilikte mağdur edilen ve hakları yenen  işçilerin patronu olan şahsın, Ankara’da savunuculuğunu ve avukatlığını yapan  AKP’ye bu seçimde güçlü bir tokat atacak Somalı madenciler.
 
Bakanların yolsuzluk ve rüşvet operasyonları nedeniyle istifa ettiği, istifa eden bir bakanın Başbakanı istifaya çağırdığı bir ülkede, hırsızlık ve rüşvetin devletin en tepelerini sarmış olduğunu gördüğümüz  bir dönemde Tehdit ve Şantaj filmi işe yaramayacak. Bu yaşananlar Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşansaydı bugün ne başbakan ne de hükümet kalmıştı istifa etmedik. Oysa hükümet bunun yerine polisleri tayin ederek, görevden alarak, savcıların yanına yenilerini atayarak, yeni soruşturmaları yasaklayarak tüm bu hırsızlıkların soruşturulmasını engellemek istiyor. Ama hemen söyleyelim. Bunca yolsuzluğu ve rüşveti örtecek örtü daha dokunmadı.
 
Yerel seçimler AKP’nin tüm yurtta sonunu getirecektir. Türk halkının aklıyla ve vicdanıyla hiç kimse alay etmesin. Göreceğiz bakalım Çomak bile dikseniz kazanacakmısınız?
 
Saygılarımla
 
CHP SOMA İLÇE BAŞKANI
 
MURAT BAYRAMOĞLU
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NE EKERSEN ONU BİÇERSİN.Önceki Haber

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN.

MHP’nin Adayı Oğuz Belgül Mü?Sonraki Haber

MHP’nin Adayı Oğuz Belgül Mü?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar