MADEN İŞ SENDİKASI

SİZ ADALETİ, “İŞ BAŞVURU FORMU” BASTIRDIĞINIZDA KATLETMİŞTİNİZ.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
Değerli Somalılar,
 
ELİ’ye son işçi alımlarıyla ilgili olaylar, iddaalar, yaşananlar ne kadar acı, ne kadar üzüntü verici.  İlköğretim mezunlarıyla ilgili olarak yaşanan kura rezaleti , kuranın iptali ile şimdilik geçiştirildi. Umalım ki yeniden gerçekleşecek kura çekimi ,kimsenin kafasında soru işareti bırakmasın, doğru düzgün yapılsın.
 
Aslında M.Ali başkan ile benim aynı düşüncede olduğumuzu sandığım bir konu var. O da ortak paydamız Soma. Soma’nın çıkarları, Somalıların işe alınmaları, Soma’ya hizmet gelmesi vb. Ancak siyasette iyi niyet başarı için yeterli bir koşul değildir. İyi niyetin yanında; beceriklilik, düşüncelerini güçlü ve cesur bir şekilde parti organlarında dile getirebilme, kararlılık ve dik duruş da gerekir siyasette. Bunlar eksikse, siyaset yaptığınız kente bir katkınız olamıyor ne yazık ki...
 
İşçi alımlarıyla ilgili kendisi hakikaten zor durumda. Burada Soma’yı, Somalıların dertlerini anlamayan AKP milletvekilleri ve üst yönetimlerini suçlamak kadar, kendisinin de gücünün bir yere kadar yettiğini hepimiz kabul etmek zorundayız. AKP’ye bunca destek vermiş bir şehirde bu kadar yetersiz bir AKP yönetimi, her alanda olduğu gibi işçi alımlarında da Soma’nın ve Somalıların mağdur edilmesiyle sonuçlanan bir süreci yaşattı hepimize.
 
İlçe örgütü adına “iş başvuru formu” bastıran bir ilçe yönetimi ve başkanının “işe alımlarda torpil yoktur” diye konuşabilmesi çok trajikomik. Gülsek mi ağlasak mı bilemiyorum.
 
Burada esas problem şudur değerli Somalılar. AKP her alanda olduğu gibi işe alımlarda da ADALET i yok etmiştir. Oysa ki adalet kavramını bir toplumda yok ederseniz ne güvenlik kalır, ne huzur kalır ne barış kalır. İşte orada da artık, yok Hakkı beyin çaycısı, yok benim akrabam, yok partime gelen işadamının oğlu da işe alınmadı demenin bir faydası kalmaz. Kimseyi bunlarla inandıramazsınız. Üstelik alınan iş kategorilerinin pek çoğunda mülakat olmayıp, (iş makinesi kullanma vb.) birkaç pratik sınav yapıldığını da herkes bilmektedir.
 
 Önce  iptal edilen, adil olmadığını sizin de kabul ettiğiniz skandal kura çekimi. Ve şimdi de işçi alımları. Bu saatten sonra samimiyetinize kimse inanmaz.
 
Bu sözüm kulağınıza küpe olsun= Siz adaleti, parti örgütünüz adına “İŞ BAŞVURU FORMU” bastırdığınızda katletmiştiniz.  Artık ne yapsanız nafile.
 
Saygılarımla
 
CHP SOMA İLÇE BAŞKANI
 
MURAT BAYRAMOĞLU
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAMYONCULARIN FERYADI!!!Önceki Haber

KAMYONCULARIN FERYADI!!!

Yağma Yapılıyordu Polis EngellediSonraki Haber

Yağma Yapılıyordu Polis Engelledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar